Népszerűsítő fizika

Útikalauz a fizikához Newtontól Higgsig - Kaslik Gyula: Szindbáddal a negyedik dimenzióban
Nagyításhoz kattintson a képre!

Útikalauz a fizikához Newtontól Higgsig - Kaslik Gyula: Szindbáddal a negyedik dimenzióban

Scolar Kiadó, 2020
Oldalszám: 208
Isbn: 9789635092628
3.950 Ft
3.160 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron
Könyvünk utazásra invitálja az olvasót a fizika világába. Az út kezdetét és végét két név fémjelzi: Newton és Higgs, de sor kerül a fizikát az emberiség kulturális örökségévé avató kimagasló felfedezők eredményeinek bemutatására is. Szemléletes példákon keresztül kísérjük végig a fizika korszakonként változó fogalomrendszerének változását a klasszikus fizikától napjainkig. Elkalauzoljuk az olvasót egy Föld körüli utazásra, elvisszük a Föld belsejébe, még a csillagok közé is teszünk egy utazást. Betekintünk univerzumunk őstörténetébe is egymással vitázó kozmológiai felfogások ütköztetése által.
A modern fizika a mikrovilág rejtélyeit és a világunkat mozgató négy alapvető erő eredetét kutatva átalakította szemléletünket térről, időről és a mozgásokról is. Így jutott el Higgs ahhoz a felismeréshez, hogy a tér szimmetriatörése alkotta meg a részecskék világát, és ezt a felfogást viszi tovább a fénysebességű forgások koncepciója, amely utat nyit a gravitáció és a kvantumelméletek egyesítéséhez.
A könyv utolsó fejezete új megvilágításba helyezi az időt, amely titokzatos módon átalakul a tér negyedik dimenziójává, megkönnyítve számunkra, hogy megértsük a relativitáselmélet különös világát.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!