Népszerűsítő fizika

A világmindenség
Nagyításhoz kattintson a képre!

A világmindenség

Typotex Kiadó, 2011
Oldalszám: 405
Isbn: 9789632794372
4.200 Ft
3.150 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron

A szerző a kaliforniai Berkeley Egyetem emeritus professzora, fizikus, matematikus, csillagász, több tekintélyes amerikai tudományos díj birtokosa, a NASA tudományos tanácsadója.
Könyve a tudomány pillanatnyi helyzete alapján mutatja be a világegyetem(ek) állását, beavat bennünket a csillagászat forradalmian új korszakába. A mű érthető az átlagosan művelt nagyközönség számára is, de nem tesz tudományos engedményeket. Azonban ennél sokkal többet is nyújt. Mert az egész világmindenség nem csupán egy szaktudós csillagászati és fizikai korlátok közé szorított munkája, hanem egyszersmind művelődéstörténeti teljesítmény is. Minthogy a szerző a humán tudományok terén is igen jártas, vagyis a modern tudomány pillanatnyi világegyetem-képét igyekszik beilleszteni a modern ember világképébe, fölvillantani azokat a kapcsolódási pontokat, ahol a modern kvantumfizika és csillagászat legújabb eredményei komoly hatást gyakoroltak a kultúrára illetve ahol a csillagászoknak, matematikusoknak, fizikusoknak segítségül kellett hívniuk a humán területeken elért eredményeket, hogy felfedezéseiket, adataikat értelmezni tudják.
Emellett igen élvezetes módon, egyes tudósok remekült megrajzolt portréin és tudományos kálváriáján keresztül mutatja be nekünk az emberi elme legizgalmasabb kalandját. A könyv tehát valóban a világmindenséget igyekszik átölelni, jelesül a mai, modern emberiségnek az egész mindenségre – beleértve saját magát, az emberi kultúrát is – vonatkozó tudását.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!