Felsőfokon

Operációkutatási modellek
Nagyításhoz kattintson a képre!

Operációkutatási modellek

Typotex Kiadó, 2008
Oldalszám: 293
Isbn: 9789632790220
3.200 Ft
2.400 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 24 pont
Mennyiség:

Raktáron

Az operációkutatással foglalkozó könyvek többsége elsősorban a megoldási módszerekre helyezi a hangsúlyt - ez érthető is, hiszen azok a matematikai eredmények.  Ez a könyv azonban a módszerek helyett egy legalább ilyen fontos (ha nem fontosabb) kérdésre adja meg a választ:
Mi mindenre használható az operációkutatás?
Fejezetről fejezetre egy-egy újabb alkalmazási területet és a területre jellemző szerteágazó felhasználási lehetőségeket ismerhet meg az olvasó, a légi járatok személyzetének ütemezésétől a minimális költségű kőszállításon át egy útépítés földmunkáinak meghatározásáig.
A mű másik nagy értéke a címében is szereplő modellezés. Az operációkutatási feladatok megoldása során az egyik fontos lépés a feladatok matematikai nyelvre való átírása, a modell elkészítése. A könyv a modellek elkészítésének technikai részleteit mutatja be sok-sok könnyen érthető mintafeladaton keresztül.

Vizvári Béla egyetemi docens, a matematikai tudományok kandidátusa, a Magyar Operációkutatási Társaság tagja. Jelenleg a ciprusi Eastern Mediterranean University oktatója.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!