Természettudomány

A dinamikus Föld eszméje

A dinamikus Föld eszméje

Digi-Book Mo.Kiadó és Ker.Kft., 2023
Oldalszám: 207
Isbn: 9789635598168
5.490 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 54 pont
Mennyiség:

Raktáron
Földrengések, áradások, cunamik, klímaváltozás, tengerszint-emelkedés: mind-mind olyan hívószavak, amik részévé váltak mindennapi életünknek, holott évtizedekkel korábban csaknem ismeretlen eseményeket jelöltek, melyekkel csak a tudósok foglalkoztak. Ezen változások hátterében bolygónk áll, amit - részben a fent említett folyamatok gyorsuló, erősödő hatásának következményeként - manapság egészen másként látunk. Bolygónk sokkal inkább egy változékony, finom egyensúlyi rendszerek kényes egymásra hatásából építkező, finoman hangolt mozgalmas rendszer, mint a korábban vélt stabil, robusztus és kiszámítható világ. Maga a dinamikus Föld.
A dinamikus Föld eszméjének megszületéséről, a geológia modern forradalmáról szól ez a könyv, amely 21 fejezetben Alfred Wegener kontinensvándorlási elméletétől, mint kezdettől kíséri végig az olvasót a szuperkontinens-ciklus évmilliárdokat átfogó hatalmas folyamatának megismeréséig. A szerzője geológus, egyetemi oktató és kutató, saját szakterületén az őslénytan és rétegtan tudományában nemzetközileg jegyzett tudós. Hézagpótló tudományos-ismeretterjesztő művet tett le az asztalra, amely friss szemléletben, teljesen újszerű felfogásban mutatja be egy tudomány fejlődését és egy új tudományos paradigma megszületését, amit Föld - Rendszer tudománynak, avagy a dinamikus Föld eszméjének nevezünk.
A könyv fejezetei alkotóikon keresztül egy-egy új tudományos felismerést mutatnak be, kiemelve a tudományos eredményt és bemutatva azt a környezetet, amely segítette (vagy gátolta) az eredmények születését. A könyv egyedi ízt ad a tudományos ismeretterjesztésnek: a száraz elméletek mellett színes tudósegyéniségek jelennek meg. Hiszen mennyivel könnyebb megérteni egy tudomány fejlődését és eredményeit, ha arca van a tudósnak: látjuk, hogy ő is csak ember, elválaszthatatlan része az őt körülvevő társadalomnak, amely hat rá és ő is hat a társadalomra.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!