Természettudomány

Gombászok kézikönyve
Nagyításhoz kattintson a képre!

Gombászok kézikönyve

Cser Kiadó, 2023
Oldalszám:
Isbn: 9789632785202
11.995 Ft
9.595 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 95 pont
Mennyiség:

Raktáron
A gombagyűjtők körében csak „sárga könyvnek” nevezett Gombászok kézikönyve új, átdolgozott és bővített kiadása az előzőhöz képest 117-tel több, összesen 1448 gombafaj közérthető, lényegre törő leírását tartalmazza 1023 színes felvétellel (köztük 104 új gombafotóval).

A legújabb tudományos eredmények és gyakorlati tapasztalatok tükrében a szerzők pontosították és kiegészítették a gombafajok leírásait, illetve az étkezési értékükkel, előfordulásukkal és veszélyeztetettségükkel kapcsolatos információkat is. A könyvben a legújabb tudományos (latin) és magyar fajnevek szerepelnek, de megtalálhatók a régebbi elnevezések is.
A fajjellemzéseket praktikus, mindenki számára érthető, képes-szöveges határozókulcs és mikroszkópos ábrák egészítik ki, amelyek megkönnyítik az ismeretlen fajok meghatározását. A nemzetségen belüli elkülönítést segíti a hasonló fajok egymás utáni bemutatása.
A Gombászok kézikönyve a gyakorlati gombaismeretek átadására helyezi a hangsúlyt, terepen is jól használható, ezért a kezdő és a már tapasztalatot szerzett gombagyűjtőnek egyaránt fontos segédeszköze lehet.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!