Történelem

A lehetetlen szökés - Két fiatal igaz története, akik leleplezték Auschwitz rémtetteit a világ előtt
Nagyításhoz kattintson a képre!

A lehetetlen szökés - Két fiatal igaz története, akik leleplezték Auschwitz rémtetteit a világ előtt

HVG Könyvek, 2024
Oldalszám: 272
Isbn: 9789635653850
4.700 Ft
3.760 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 37 pont
Mennyiség:

Raktáron
"Rudi megtalálta a módját, hogy harcoljon Adolf Hitler ellen. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy - tizenévesen - a II. világháború egyik legnagyobb hősévé vált."


A tizenkilenc éves, zsidó származású, szlovák Rudolf Vrba Auschwitzban rabként tanúja lesz az ott zajló kegyetlenkedéseknek. Társával, Alfred Wetzlerrel hónapokig készülnek, hogy megvalósítsák a lehetetlent: bármi áron meg akarnak szökni a náci katonák által szigorúan őrzött táborból, hogy beszámoljanak a világnak a rémtettekről.

Veszélyekkel teli küldetésük sikerrel jár. Vallomásuk Vrba-Wetzler-jelentésként, avagy Auschwitz-jegyzőkönyvként válik ismertté, és felháborítja a közvéleményt. Világszerte vezető politikusok követelik a táborokba tartó vonatok leállítását, így a két fiatal hősiessége több mint százezer, főképp magyar származású zsidót ment meg a deportálásoktól.

Steve Sheinkin hátborzongatóan fordulatos stílusban elbeszélt igaz története a két fiúról emléket állít a felfoghatatlan gonoszság felett győzedelmeskedő megtörhetetlen hitnek, bátorságnak és kitartásnak.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!