Történelem

A királynő
Nagyításhoz kattintson a képre!

A királynő

Kossuth Kiadó, 2023
Oldalszám: 512
Isbn: 9789636361174
Eredeti ár: 8.990 Ft
Webshop ár: 7.190 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 71 pont
Mennyiség:

Raktáron
II. Erzsébet királynő korszakalkotó uralkodásának legteljesebb, legátfogóbb története az ismert és kiváló életrajzíró, Andrew Morton tollából.

A félénk és visszahúzódó Erzsébet hercegnő személyisége éppen megfelelt ifjúkori vágyainak, hogy vidéki nyugalomban éljen, gyermekeket neveljen, és gondoskodjon kutyáiról, lovairól. De amikor nagybátyja, VIII. Eduárd király lemondott a trónról, apja lépett a helyére, ő maga pedig a trón első számú örököse lett - így kezdődött az a hosszú út, amely uralkodóként, feleségként és családanyaként egyaránt próbára tette.

Miután VI. György hirtelen, viszonylag fiatalon elhunyt, II. Erzsébet 25 évesen került a brit trónra. Uralkodásának több mint hét évtizede alatt része volt számos családi összetűzésben, kudarcban, de nem kevés sikerben is. Bátorságát és kitartását számtalanszor próbára tette a sors, de a monarchia élén mindig arra törekedett, hogy megőrizze az intézmény jelentőségét kulturális, társadalmi és politikai szempontból egyaránt.

A legnagyobb kihívásokat gyakran saját családtagjai állították eléje: a Fülöp herceg hűtlenkedéseiről szóló pletykáktól kezdve Diana walesi hercegné tragikus halálán át a legutóbbi esetig, amikor is Harry herceg és Meghan hercegné kivonult a királyi család kötelékéből.

Andrew Morton A királynő című munkájában mély betekintést ad Nagy-Britannia leghosszabb ideig regnáló uralkodójának életébe, s megtudhatjuk, milyen hatással volt nemcsak hazájára, de az egész világra a múlt század második felében. Erzsébet királynő vezetésével a második világháború pusztítása után küszködő nemzet újra felépítette önmagát, és ő navigálta hazája hajóját a modern kori politika viharos tengerén. Erzsébet óvatos, de eltökélt uralkodó volt. Egy olyan nő története bontakozik ki a könyvből, aki töretlen önfegyelemmel élt, és akit nemcsak az egyik legnagyszerűbb uralkodóként, hanem Nagy-Britannia édesanyjaként és nagymamájaként is emlékezetében őriz a modern kor.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!