Társadalomtudomány

Tizenkét császár - A hatalom képei az ókortól a modern világig
Nagyításhoz kattintson a képre!

Tizenkét császár - A hatalom képei az ókortól a modern világig

Kossuth Kiadó, 2023
Oldalszám: 444
Isbn: 9789635448555
8.500 Ft
6.795 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 67 pont
Mennyiség:

Raktáron
Hogyan fest a hatalom arca? Kit örökít meg a művészet, és miért? Hogyan tekintünk olyan politikusok szobrára, akiket emberként megvetünk?

Ebben a könyvben Mary Beard - a mai emlékműszobrászatot övező esztétikai és politikai csetepaték háttere előtt - elmeséli, hogy az elmúlt kétezer év folyamán a nyugati világ hatalmasainak arcmásait hogyan befolyásolta a római császárok ábrázolása.

A világhírű ókortörténész, az SPQR és a Pompeji című könyvek szerzője főképpen a "tizenkét cézár" - Julius Caesar és az első tizenegy császár - alakjára összpontosítva elemzi, hogy ezek a könyörtelen autokraták miképpen váltak hatalmassá az antik, a reneszánsz és az újkori művészetben is.

E gazdagon illusztrált kötet kétezer éves utazásra kalauzol a művészet- és művelődéstörténet világában. Szobrászok és festők alkotásai mellett találkozhatunk ötvösök, kárpitszövők, rézmetszők, műbútorasztalosok és keramikusok munkáival is, továbbá számos meglepő történetet olvashatunk alakok véletlen vagy szándékos félreazonosításáról, hamisításról, az erő, az uralom többértelmű reprezentációjáról. A Tizenkét cézár mindemellett izgalmas detektívtörténet a hatalom ábrázolásának leginkább nyugtalanító és állásfoglalásra késztető példáiról.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!