Szépirodalom

A város legszebb nője
Nagyításhoz kattintson a képre!

A város legszebb nője

Trubadur Kiadó, 2024
Oldalszám: 296
Isbn: 9786156745088
Eredeti ár: 5.999 Ft
Webshop ár: 4.795 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 47 pont
Mennyiség:

Raktáron
„Milliók kedvenc vén kujonja, Charles Bukowski, a 20. század amerikai irodalmának mára egyik legkiemelkedőbb alakja és még mindig legegyénibb hangja nem csak ünnepelt költő és regényíró, de zseniális novellista is.

A város legszebb nője című műve most jelenik meg Magyarországon először, ráadásul hét éve ez az első itthon eddig kiadatlan kötete.

A könyvben harminc novella szerepel, és mind olyan, mintha egy-egy kisfilmet néznénk, így az élmény, amit Buktól kapunk, nem 2 az 1-ben, hanem 30 az 1-ben.

Vannak köztük megrázó, letaglózó, abszurd, groteszk, gyomorba vágó, rettenetes, illetve végtelenül vicces és szórakoztató darabok. Közös nevezőjük az a következetesen kívülálló, az életet egyszerre mélyen megélő és kívülről szemlélő attitűd, valamint az elegánsan nyegle stílus, ami Bukowskit és halhatatlan műveit már egészen fiatal kora óta jellemzi.

Ha a novella az irodalom Instagram-posztja (Š Pritz Péter), akkor Bukowskitól most harminc olyan posztot kapunk, amelyek ugyanolyan emlékezetesek lesznek, mint találkozásunk az első szerelemmel, mint életünk első dugása, koncertje vagy berúgása.”

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!