Szépirodalom

A Játék
Nagyításhoz kattintson a képre!

A Játék

Helikon Kiadó, 2023
Oldalszám: 416
Isbn: 9789634796237
4.499 Ft
3.595 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 35 pont
Mennyiség:

Raktáron
A digitális forradalom hatásairól szóló – a Barbárok című kötet folytatásának tekinthető – könyvében Alessandro Baricco egy régész alaposságával, rétegről rétegre tárja föl az infokommunikációs technológia fejlődését a Space Invaders nevű videojátéktól kezdve a világháló és a weboldalak megjelenésén át egészen az okostelefonok applikációiig és a mesterséges intelligencia megjelenéséig, amelyek mára egytől egyig az életünk szerves részévé váltak. Baricco amellett érvel, hogy nem pusztán technológiai, hanem valódi szellemi forradalom zajlik a szemünk előtt, amely az évek során „beágyazódott a normalitásba”, ám a következményei továbbra is beláthatatlanok.
A szerző előző kötetéhez hasonlóan ez a könyv is a társadalmi hatásokra helyezi a hangsúlyt: arra, hogy miképpen módosítják, erősítik vagy épp rombolják ezek a változások az emberi kapcsolatokat és a hagyományosnak tartott értékeinket.
„Mi voltunk azok, akik könnyű léptekkel akartak közlekedni a világban, ezt akartuk, amikor elkezdtük ezt a forradalmat. Volt egy lángokban álló ház, amit futva kellett elhagynunk. A fejünkben volt egy menekülési terv és egy rendszer, amelyek megmenthetnek minket. Egyeseknek sikerült a távolban megpillantaniuk valamiféle ígéret földjét.”

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!