Napló, memoár, életrajz, tényirodalom

Jövőnk a múlt - Miként kebelezi be a totalitarianizmus újra (és újra) Oroszországot?
Nagyításhoz kattintson a képre!

Jövőnk a múlt - Miként kebelezi be a totalitarianizmus újra (és újra) Oroszországot?

Európa Könyvkiadó, 2022
Oldalszám: 552
Isbn: 9789635044436
5.499 Ft
4.395 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 43 pont
Mennyiség:

Raktáron
Egyedülálló a világon a 100 éves homo sovieticus. Itt ragadt a Szovjetunióból, s Oroszország modern kori történelmét is ő határozza meg. Masha Gessen, a Moszkvában született és tinédzserként édesanyjával az Egyesült Államokba emigrált, majd a reformok hírére hazatelepült újságíró nem akarta elhinni, hogy a múlton és a jelenen kívül még a jövő is a homo sovieticusé. Az orosz történelem hamvaiból feltámadt embertípusé. A totalitarizmus ugyanis betemette Oroszországot.
Masha Gessen világsikerű könyvének titka: a tudományos elemzésen keresztül beszűrődő életérzések és a közelről követett sorsok. A szereplők családi múltja életközelbe hozza a sztálini korszakot éppúgy, mint a gorbacsovit vagy a jelcinit. Látjuk és átéljük, miként nevelik unokáikat a nagymamák, hogyan kerengenek gyerekeik a régmúlt szovjet és az orosz jelen útvesztőiben, hogy biztos talajra léphessenek, de nincs biztos talaj és nincs jó irány - a nagyszülők ugyanazt az utat taposták, amin végül Putyin nemzedéke is jár. Pedig felcsillant a lehetősége annak, hogy új útra léphessen a gorbacsovi, a jelcini nemzedék.

A szerző kritikusai szerint "Oroszország történelmének elmúlt negyven évét egy igen éles elméjű értelmiségi értelmezi - tolsztoji jellemek galériáját vonultatva fel".

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!