Irodalom

Egy nagyon angolos botrány
Nagyításhoz kattintson a képre!

Egy nagyon angolos botrány

Athenaeum Kiadó, 2023
Oldalszám:
Isbn: 9789635433070
Eredeti ár: 4.999 Ft
Webshop ár: 3.995 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 39 pont
Mennyiség:

Raktáron
Amíg Jeremy Thorpe az 1960-as és 1970-es években a brit Liberális Párt vezetőjeként és parlamenti képviselőként dolgozott, magánélete többnyire láthatatlan maradt. A rendőrség és politikustársai rendre a segítségére siettek, hogy megóvják jó hírét. 1970-re Thorpe az ország legnépszerűbb politikusának számított, és az ő kezében volt a formálódó koalíciós kormány sorsa.
Jeremy Thorpe titka azonban - homoszexuális kalandjai és a volt partnereivel folytatott számos kellemetlen ügye - folyamatosan kísértette őt, ráadásul a hazudozásra való hajlama is súlyosbodott, ahogy igyekezett elkerülni a lelepleződést. Azután elérkezett az a bizonyos végzetes este a volt szeretőjével, ahol egy pisztoly is előkerült, és az incidens következményei elől többé már ő sem rejtőzhetett el.

Az évszázad perének nevezett londoni tárgyalás volt az első, ahol egy vezető brit politikus gyilkosság előkészítése miatt ült a vádlottak padján, és szintén ez volt az első alkalom, hogy egy közhivatalt ellátó személyről kiderült: titokban melegként éli az életét, csapodár és manipulatív - mindez egy olyan korszakban történt, amikor a homoszexualitás alig pár évvel korábban még törvénybe ütközött.

John Preston dokumentumregényében minden benne van, ami egy klasszikus thrillerhez kell - és még ráadásul igaz is.

"Nagyszerűen megírt sztori, fekete humorral. Olyan, akár a legjobb thrillerek." - Ben Macintyre, a The Times rovatvezetője

"Páratlan érzékkel elmesélt história... Letehetetlen, akár egy detektívregény." - Daily Mail

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!