Irodalom

Trója III.
Nagyításhoz kattintson a képre!

Trója III.

Holnap Kiadó, 2021
Oldalszám: 702
Isbn: 9789633492918
3.000 Ft
2.400 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 24 pont
Mennyiség:

Raktáron
Az akhájok tíz esztendeje vívják Trója, azaz Ílion várát, élükön a hősök hősével, Akhilleusszal. Eddig reménytelennek látszott a háború - de most Akhilleusz párviadalban megöli a trójai főparancsnokot, Hektórt; porban hurcolja a tetemét, majd éjszaka titokban átadja az apjának, Priamosznak. Hektór dicső temetést kap - és itt Homérosz befejezi az Íliasz történetét.
Amikor tíz év múlva a vár bevevője, Odüsszeusz elmeséli kalandjait, már így kezdi: Ílion aljáról a kikón nép Iszmaroszához vitt el a szél...
De mi történt közben? Hogy' vette be Odüsszeusz a várat, mi lett a trójaiak és az akhájok sorsa, hová lett a világszép Helené királyné elrablója, az istennők felett ítélkező Parisz? Ezt követi végig Fehér Bence regénye, melynek első kötete Akhilleusz haláláig és örökségének elosztásáig, második kötete a híres Faló építésének megkezdéséig folytatta a történetet - a trilógiát lezáró kötetben pedig magát a város bevételét, a védők pusztulását vagy rabságra jutását, és a győztesek tragikus hazatérését ismerhetjük meg.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!