Ifjúsági könyvek

Bakonyi zsiványok
Nagyításhoz kattintson a képre!

Bakonyi zsiványok

Kolibri Kiadó, 2023
Oldalszám: 350
Isbn: 9789635993833
3.999 Ft
3.195 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron
1860: az ifjú Oroszlán Bálint megszökik az akasztófa alól, betyárnak áll, és beveti magát a Bakony rengetegébe.

2023: egy iskolai csőtörés miatt online oktatásra kényszerülő Bíró Kadosa lecuccol erdész nővéréhez, és felfedező útra indul a Bakony rengetegébe.

És találkoznak.

Ezzel fantasztikus, az időn is átívelő kaland veszi kezdetét, amely során Kadi megismeri a betyárvilágot, barátságot köt néhány nehéz sorsú zsivánnyal, és mindent megtesz azért, hogy megmentse őket a rájuk leselkedő halálos veszélytől.
Ehhez azonban kicsit korrigálnia kell a múltat, azaz alaposan megkavarni a dolgokat a 19. században. Lehetőleg úgy, hogy jól süljön el a csalafintaság, és mindenki életben maradjon.
De mint tudjuk, betyárkodni semelyik században sem életbiztosítás.

"- Hatalmas veszélyben vagytok! Ha nem menekültök el még ma, akkor el fognak pusztítani titeket. Csupán egy fél, vagy talán egy egész napot tudtam nektek nyerni, de ha életben akartok maradni, akkor gyorsan kell cselekednünk.
A betyárok meghökkenve néztek. Hát ez a kis legényke meg miről beszél?
- Ráday Gedeon, a kormánybiztos hatalmas sereget gyűjtött maga köré. Szent elhatározása, hogy kíméletlenül elpusztít benneteket mind egy szálig. Nemsokára annyi pandúr és katona fog itt nyüzsögni, hogy lépni sem lehet majd tőlük. Fontos, hogy megértsétek: nem bújhattok el előlük többé. El kell innét mennetek.
- Ugyan, ne aggodalmaskodjál, te fiú. Hiszen eddig is sikerült kicselezni őket. Nagy ez az erdő, képtelenség, hogy ránk találjanak - próbálta megnyugtatni Kadosát Bálint.
- Ezúttal nem ússzátok meg. Nagyon sajnálom. Túl sokan vannak. Nincs esélyetek."

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!