6-9 éves korig

Japán népmesék
Nagyításhoz kattintson a képre!

Japán népmesék

Tinta Könyvkiadó, 2024
Oldalszám: 240
Isbn: 9789634094111
4.990 Ft
3.992 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 39 pont
Mennyiség:

Raktáron
Messze-messze tengeren túlra kalauzolnak el bennünket ezek az eredeti ősi japán népmesék, oda, ahol a Fudzsi szent hegye magasodik az ég felé. E hajdan szájról szára terjedő rövid tanító történetekben csodás módon életre kelnek a virágok, az állatok beszélnek, és mind-mind alapvető emberi tulajdonságokat hordoznak.
A szamuráj leventék pedig útra kelnek, hogy ártó szellemekkel vívjanak meg, és varázslatos kardjukkal összecsapjanak a gonosszal.
Nipponország régi meséiben a halandók lelke állatokba költözik, az istenek a Földre szállnak, a kő életre kel, mert ezen a cseresznyevirágos vidéken semmi sem lehetetlen.
A kötetben szereplő 53 japán népmese témája és a történetek fordulatai ismerősek lehetnek nekünk, magyaroknak is, hiszen ezek is a jó győzelmével, az igazak megdicsőülésével zárulnak.
A hajdani öreg japán mesemondó alapvető és örök emberi értékekre kívánta felhívni a hallgatósága figyelmét olyan szárnyaló képzelettel, amely földrészektől és népektől függetlenül ott él minden nép fiaiban.
A kötetben közölt japán népmesék eredetileg 1930-ban láttak napvilágot a neves Kelet-kutató, Kúnos Ignác összeállításában. Most a TINTA Könyvkiadó újraszerkesztve, jegyzetekkel ellátva adja ki őket kicsik és nagyok okulására.
E mesék olvasásakor megelevenedik előttünk a varázslatos távoli Kelet illataival, színeivel, ételeivel, szokásaival. Hagyjuk, hogy mindezek magukkal ragadjanak minket!

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!