Utazás

Budapest Zsidó Arca
Nagyításhoz kattintson a képre!

Budapest Zsidó Arca

Mazsike, 2022
Oldalszám: 183
Isbn: 9786158116756
3.990 Ft
3.190 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron
Régóta tervezzük egy olyan könyv megjelentetését, amely nem hagyományos turisztikai kiadvány, hanem sokkal inkább azt a szellemiséget kívánja megismertetni az olvasókkal, utazókkal, ami megtermékenyítette egész Európa gondolkodását. Ez a tervünk válik most valóra, amikor felkérésünkre Rózsa Péter újságíró megírja a BUDAPEST ZSIDÓ ARCA című könyvet.

A dohány utcai zsinagóga minden idelátogató turista bakancslistáján szerepel. Azonban a zsidó Budapest sokkal több ennél. Itt él Európa egyik legnagyobb virulens zsidó közössége, melynek gazdag kulturális élete sokszínű élményben részesíti a zsidó és nem zsidó, külföldi és belföldi turistákat és az itt élő városlakókat egyaránt.

A zsidóság megkerülhetetlenül szőtte át Budapest történetét, de sokszor az itt élők sem tudják, hogy egy mindenki által ismert ház, szobor, anekdota pontosan kihez kötődik, mi a története.

A kiadvány célja közérthetően és vonzón bemutatni Budapest jelenének és múltjának a szélesebb közönség köreiben talán kevésbé ismert arcát. Ez a könyv nem kíván egy teljes leltárt tartalmazó útikalauz lenni. Inkább a búvárkodásra, felfedezésre és a zsidó Budapest hangulatának átélésre ad lehetőséget.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!