Matematika

A kreativitás kódja - Hogyan tanul a mesterséges intelligencia írni, festeni és gondolkodni
Nagyításhoz kattintson a képre!

A kreativitás kódja - Hogyan tanul a mesterséges intelligencia írni, festeni és gondolkodni

Park Könyvkiadó, 2022
Oldalszám: 333
Isbn: 9789633555774
4.499 Ft
3.595 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 35 pont
Mennyiség:

Raktáron
A prímszámok zenéje szerzőjétől

"Csodálatos, zseniális és szórakoztató!"
Philippe Sands, a Kelet-nyugati utca szerzője

Képes-e szimfóniát szerezni, díjnyertes regényt írni vagy remekművet festeni a számítógép? És ha igen, vajon felismerjük-e majd, hogy nem ember, hanem egy gép alkotásáról van szó?
A mesterséges intelligencia terén végbement fejlődés sok tekintetben meglepetést kelt: tapasztalhatjuk, hogy a számítógép ugyanolyan jól megold hagyományosan ember által végzett feladatokat, mint maga az ember - ha nem jobban. De lehet-e kreatív a számítógép? Elképzelhető, hogy hamarosan megtanulja, mi az, ami megragad bennünket a művészi alkotásokban, és megérti, hogy miben különbözik az az érdektelentől?
A kreativitás kódjában Marcus du Sautoy a kreativitás természetét vizsgálja, s közben fontos útmutatást ad az algoritmusok működéséhez, a működésük alapjául szolgáló matematikai szabályokhoz. Azt kutatja, hogy a műalkotások érzelmi hatása mennyiben fakad agyunk minta és struktúra iránti fogékonyságából, és mit jelent kreatívnak lenni a matematikában, a képzőművészetekben, a nyelvben, a zenében. Az eredmény izgalmas és különös felfedezés a mesterséges intelligencia és az emberi lét lényegéről.

"Káprázatos utazás a mesterséges intelligencia eljövendő világába."
Jeanette Winterson, A szenvedély szerzője

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!