Matematika

Csók és matek
Nagyításhoz kattintson a képre!

Csók és matek

Typotex Kiadó, 2016
Oldalszám: 358
Isbn: 9789632798554
4.200 Ft
3.150 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron

Csók és matekban a matematika nagy felfedezéseinek története egy kalandos sorsú fiatalember – a szerző – élettörténetével fonódik egybe.



Edward Frenkel a matematika megismertetésének elkötelezett híve. Az a véleménye, hogy matematikai tudás hiányában egyre kevésbé érthetjük a világot, és ezzel korlátozzuk a szabadságunkat. A közelmúlt gazdasági-pénzügyi válságainak okait is arra vezeti vissza, hogy a közgazdászok alkalmazták ugyan, de nem értették a matematikai módszereket. Mindezen problémák a matematikaoktatásban gyökereznek, amely módszertana oly felszínes és sekélyes, minthacsak Picasso művei helyett festett kerítéseket nézegetnénk.



A könyv címét az az óhaj ihlette, hogy betemesse azt a szakadékot, mely az emberek matematikához, illetve szerelemhez fűződő viszonya között tátong. A tehetséges Frenkel nem jutott be a 80-as évek antiszemita Szovjetunniójában az egyetemre, így szinte elsőként emigrált és azonnal katedrát kapott a Hardvardon. Később Kaliforniába, a Berkeley Egyetemen az ún. Langland program munkatársa lett. A Csók és matek 2015-ben megkapta az Amerikai Matematikai Társulat Euler Book díját.


Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!