Földrajz

Geográfia
Nagyításhoz kattintson a képre!

Geográfia

Typotex Kiadó, 2006
Oldalszám: 836
Isbn: 9789639548602
9.800 Ft
7.350 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 73 pont
Mennyiség:

Raktáron

Egy könyv, mely minden földi dolgok földrajzi összefoglalója.


Szemléletmódja szokatlan a magyar olvasók számára, mert angolszász jellegű, de talán épp ezért kíváncsivá tesz tudóst, diákot és az egyszerű földi halandót is.


Több mint 30 évig csiszolódott az anyag, hogy a globális szintézis alcímet vállalni merje, magyar fordítása pedig fordításai közül a hetedik.


Bárhol üti fel a Kedves Olvasó, ismerős és ismeretlen tájakat és összefüggéseket fedezhet fel, és ha vállalja a szisztematikus végigolvasást, bizonyára átfogó és jól használható tudásra tesz szert jó néhány évtizedre.


Álljon még itt néhány kulcsszó csupán ízelítőül: az idő-tér földrajz / a levegőóceán / a vizek világa / felhőalaktan / ökoszisztémák / a népességnövekedés dinamikája / a nyelvek földrajza / városrobbanás / „közlegelők tragédiája” / az ember–környezet ellentét / regionális tudat / közlekedési és információs áramlások / felszínek a városon belül és kívül / a világ óceánjainak felosztása / gazdag és szegény országok / a globalizációs vita / az új betegségek földrajza / a térképezés körfolyamata / műholdas távérzékelés / a térinformatika távlatai / paradigmaváltás a földrajzban.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!