Fizika

A fizika OKTV feladatai és megoldásai 2004-2016
Nagyításhoz kattintson a képre!

A fizika OKTV feladatai és megoldásai 2004-2016

Typotex Kiadó, 7201
Oldalszám: 452
Isbn: 9789632799292
Eredeti ár: 5.500 Ft
Webshop ár: 4.125 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 41 pont
Mennyiség:

Raktáron
Az elmúlt évek, évtizedek Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeinek feladatai és megoldásai az újonnan felnövő nemzedékek számára abban a tekintetben is példát mutatnak, hogy a középiskolai fizikaanyagra támaszkodva milyen magas színvonalra lehet eljutni, s mennyire gazdag a problémamegoldás eszköztára. Ezért véljük fontosnak újra és újra összegyűjteni és közreadni a versenyfeladatokat és azok megoldásait.

A megoldások ismertetése során a szerző kitér a megoldás stratégiájára, a megoldáshoz vezető út megtalálásának fortélyaira, az eredmény ellenőrzésének lehetőségeire és természetesen a megoldás diszkussziójára is.

A könyv használhatóságát nagyban növeli, hogy a szerző a megoldás menetét és a végeredményt a legtöbb esetben paraméteresen is megadja. A paraméteres megoldás kidomborítja a megoldás gondolatmenetét, áttekinthetővé teszi az egyébként olykor szövevényes levezetést: ily módon mindig követni lehet a felírt mennyiségek fizikai tartalmát és a lépések egymásra épülésének logikáját.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!