Fizika

Relativitáselmélet - Bővített, javított kiadás
Nagyításhoz kattintson a képre!

Relativitáselmélet - Bővített, javított kiadás

Typotex Kiadó, 2016
Oldalszám: 434
Isbn: 9789632798974
Eredeti ár: 5.200 Ft
Webshop ár: 3.900 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 39 pont
Mennyiség:

Raktáron
Ez a kötet a szerző műegyetemi előadásain alapul, de az elmélet több olyan kérdését is felöleli, amelyekre a kurzusokon nem jutott idő. Az első két fejezet témája a speciális relativitáselmélet. A harmadik fejezet előzetes betekintést nyújt az általános relativitáselmélet alapelveibe, majd a Riemann-geometria kerül sorra. A szükséges matematika birtokában az elmélet részletes kifejtését az ezután következő négy fejezet tartalmazza.

A könyv első kiadását a szerző jelentős mértékben átdolgozta és ki is bővítette. Az átdolgozás legfontosabb célja a jobb érthetőség volt, ezért az új változatban több olyan levezetés is található, amelyek egyszerűbbek és rövidebbek a korábbiaknál. Ilyen például a forgásmentesen gyorsuló rendszerek tárgyalása és az ezen alapuló relativisztikus precesszió. Az első fejezet kiegészült a merev test relativisztikus mozgásának leírásával, benne a deszinkronizáció kevéssé ismert jelenségével. Az új zárófejezet pedig a kozmológia alapjairól szól.

Az átdolgozásban a szerző még inkább törekedett az elmélettel kapcsolatos félreértések tisztázására. Így mind fogalmi, mind pedig tudománytörténeti szempontból a tömeg-energia relációt a szokásosnál sokkal alaposabban elemzi.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!