Orvostudomány

Ultrafeldolgozott emberek - Miért eszünk mindenféle vackot, és miért nem tudjuk abbahagyni?
Nagyításhoz kattintson a képre!

Ultrafeldolgozott emberek - Miért eszünk mindenféle vackot, és miért nem tudjuk abbahagyni?

Corvina Kiadó, 2024
Oldalszám: 447
Isbn: 9789631370201
Eredeti ár: 7.990 Ft
Webshop ár: 6.390 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 63 pont
Mennyiség:

Raktáron

Kevesen olvassák el az élelmiszerek csomagolásán az áru összetételét ismertető leírásokat, pedig az "ördög" ezekben az apróbetűs szövegekben rejlik. Egyértelműen jelzik, hogy a 21. század emberének étrendje az utóbbi néhány évtized során gyökeresen megváltozott. Egyre nagyobb arányban fogyasztunk ultrafeldolgozott, vagyis adalékokat, tartósítószereket, színezékeket, gyárilag előállított édesítőszereket, ízfokozókat, zsírokat, tehát csupa olyan anyagokat tartalmazó élelmiszereket, amelyek addiktívek, megváltoztatják az emberi test éhségérzetének és jóllakottságának jelzőrendszerét. Sokféleképp károsítják az egészségünket, csökkentik ellenállóképességünket - és szinte elkerülhetetlenül elhízáshoz vezetnek. A téma nemzetközi hírű szakértője, Chris van Tulleken brit orvos, táplálkozástudományi szakértő rendkívüli alapossággal dolgozza fel a témát, adatok sokaságával és a legismertebb szakértők bevonásával mutatja be a testünket, egészségünket és végső soron a bolygónkat veszélyeztető folyamatot. Közben keresi a választ arra kérdésre, hogyan tájékozódjunk az élelmiszerek világában, hogyan éljünk együtt velük és hogyan védekezzünk káros hatásaik ellen. Felvértez minket a legfontosabb eszközzel: a tudással.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!