Orvostudomány

Komolyvidám gondolatok az orvoslásban
Nagyításhoz kattintson a képre!

Komolyvidám gondolatok az orvoslásban

Medicina Kiadó, 2022
Oldalszám: 247
Isbn: 9789632268675
3.200 Ft
2.560 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 25 pont
Mennyiség:

Raktáron
A humorral az orvos több szinten találkozik: a beteggel való kapcsolatban, a klinikai mindennapokban és mint ember, akinek több-kevesebb humorérzéke van.
A humor mindkét fél részéről nagyfokú empátiát, egymásra hangoltságot igényel. Mondják, óvakodni kell a humortalan emberektől, mert veszélyesek. Valóban így lehet, nem csak azért, mert nevetésre képtelenségükkel megkeserítik a légkört maguk körül, hanem azért is, mert aki nem tud olykor-olykor mosolyogni, az nem igazán érti az embereket.

Kőváry György (1922-2009) író, kabarettista szerint a humor és a magyar összetartozik. Ezért is írta, hogy népünk mitológiájának legendás testvérpárját helyesen csakis így hívhatták: Humor és Magyar. Szerb Antal (1901-1945) írja, hogy a magyar "nem dialogizáló, hanem monologizáló fajta". Ennek a hajlamnak következménye a közkedvelt, gyakori és szívonalas anekdota a magyar irodalomban.

A könyv célját tekintve utalok a XVIII. századi francia szalonok jelszavára: "plaire et instruire", ami azonos a horatiusi prodesse et delectare jelszóval: hasznosnak lenni és szórakoztatni. Szép Ernő (1884-1953) író átvitt értelmű sorával ajánlom a könyvet: "Ha meg tetszene engedni és futná szíves idejükből", vegyék kézbe a könyvet egy fáradt nap estéjén vagy szabad idejükben kikapcsolódás gyanánt. Ehhez kíván kellemes időtöltést a szerző.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!