Ökológia

A fele elfogyott
Nagyításhoz kattintson a képre!

A fele elfogyott

Typotex Kiadó, 2008
Oldalszám: 298
Isbn: 9789639664876
3.200 Ft
2.400 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 24 pont
Mennyiség:

Raktáron

Baj van ugyan, de van megoldás - így foglalhatjuk össze röviden e könyv tartalmát. Baj van, sőt a baj itt van, mert kimerülőben vannak az olaj- (és a gáz-)készletek, miközben növekszik az energiaszükséglet, és ez az ellentmondás a globálisan összefonódó világpiac elkerülhetetlen összeomlását vonja maga után.
Mikor 2008 márciusában nyomdába adjuk e könyvet, az olaj hordónkénti ára már meghaladja az eddigi maximumot (ami 1980 áprilisában 103,76 USD volt): mára 105,47 USD - és ki tudja, mennyi lesz, mikor a kedves Olvasó kezébe veszi könyvünket.
Persze nem először hallunk ilyesmiről, de ritkán ilyen hitelesen. A geológus szerző, aki professzorként, kutatóként és olajipari tanácsadóként működött, pár éve egy napenergiával foglalkozó céget alapított, mely a nagy-britanniai cégek top 100-as rangsorának középmezőnyéhez tartozik.
Tehát nemcsak írás, tanítás és tanácsadás, hanem valós, körültekintő ismeretek alapján való cselekvés, a megtehető megtétele a dolgunk - ez ennek a könyvnek és a szerzőnek az üzenete.


 


A globális felmelegedéssel kapcsolatos politikáról eddig született legjobb könyv.
Sunday Times

Részletes, finoman kiegyensúlyozott, bizakodóan optimista és végső soron lehetséges vízió arról, hogy az energiafelhasználás növekvő hatékonysága és a megújuló energiaforrások elvezethetnek egy ökológiai szempontból életképes, inkább lágy, mint kemény landoláshoz. Lenyűgöző és ugyanakkor fesztelen olvasmány, amit kötelezővé kellene tenni politikusok és tervezők számára.
Sydney Morning Herald

Megdöbbentő olvasmány... A szerző olyan erővel és szenvedéllyel tárja elénk érveit, hogy állításai a kritikus olvasó számára is kikerülhetetlenek. Leggett nem Cassandra, hanem évtizedes tapasztalatokkal rendelkező kutató. Jövőnkre vonatkozó javaslatai remélhetőleg elindítják a már szinte beköszöntött globális energiaválság megoldására vonatkozó cselekvést is.
Independent


---
JEREMY LEGGETT geológiatanárként kezdte pályafutását az Imperial College-ban, ahol az olajkőzetek és az ősi óceánok kutatásával foglalkozott, miközben olajtársaságok részére írt szakértői véleményeket. Mivel a klímaváltozás egyre nagyobb aggodalommal töltötte el, 1989-ben csatlakozott a Greenpeace-hez. Itt hét évig dolgozott, eleinte az angliai részleg vezető kutatójaként, majd később a klímaváltozással kapcsolatos ügyekben nemzetközi kortesként. Ma a Solarcentury, az Egyesült Királyság legnagyobb független napenergia-elemeket gyártó vállalatának vezérigazgatója, az Egyesült Királyság kormánya megújuló energiákkal foglakozó tanácsadó testületének tagja, és a világ első, megújuló energiákkal foglalkozó magán befektetési alapjának igazgatója. A szénháború (The Carbon War) című első könyvét a Sunday Times egyszerűen így jellemezte: „a globális felmelegedéssel kapcsolatos politikáról eddig született legjobb könyv".

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!