Történelem

Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet
Nagyításhoz kattintson a képre!

Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet

Kossuth Kiadó, 2024
Oldalszám: 224
Isbn: 9789636361709
Eredeti ár: 7.800 Ft
Webshop ár: 6.630 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 66 pont
Mennyiség:

Raktáron

A növények mindenütt jelen vannak világunkban, így annyira megszokott részesei mindennapjainknak, hogy ritkán gondolunk létfontosságú szerepükre életünkben. Növényekből gyártjuk bútorainkat, ruháinkat és a papírt, használjuk őket építkezéshez, fűtéshez és gyógyításhoz is. Ételeink és italaink növényekből készülnek - még ha húst, tejet, tojást fogyasztunk is, az állatok, amelyek szolgáltatták azt, növényekkel táplálkoztak. Legfőképpen pedig a növények állítják elő a puszta létezésünkhöz nélkülözhetetlen oxigént.

Ez a könyv szemléletesen, gazdag történeti képanyaggal illusztrálva mutatja be azt a félszáz növényt, amelyek a legnagyobb hatással voltak és vannak ma is civilizációnkra. Szó esik termesztett gabonákról, mint a rizs és a búza, amelyek az emberiség nagy részét táplálják; fűszer- és gyógynövényekről, amelyeket nagyra értékelünk különleges zamatuk vagy egészségmegőrző hatásuk miatt; és itt sorakoznak azok a növények is, amelyek ártatlan vagy pusztító szenvedélyeink forrásai s egyben kielégítői.

Ez a roppant tartalmas könyv különböző korok gazdasági, politikai és társadalmi eseményeinek tükrében veszi sorra azokat a növényeket, amelyek az emberiség számára a legfontosabbnak bizonyultak a történelem folyamán.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!