Történelem

Az emberiség utazása
Nagyításhoz kattintson a képre!

Az emberiség utazása

Libri Kiadó, 2022
Oldalszám: 350
Isbn: 9789634339373
4.599 Ft
3.680 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 36 pont
Mennyiség:

Raktáron
Lebilincselő történet az emberi civilizáció fejlődéséről az őskortól napjainkig
Az ember az egyetlen faj az élővilágban, amelynek nem kell nap mint nap szó szerint megküzdenie az élelemforrásokért, és amely olyan életszínvonalat ért el, amilyet rajta kívül semelyik másik faj sem tudott megvalósítani a Földön. Ez a kiemelkedő életszínvonal azonban nem egyenlő mértékben jellemzi a fajba tartozó egyedeket, azaz az embereket. Sőt: az egyéneket, de az egyes társadalmi csoportokat és országokat is elképesztően nagy gazdasági különbségek jellemzik. Miért?

Az elismert közgazdász és gondolkodó, Oded Galor az emberiség hajnalától napjainkig tartó, érdekfeszítő utazásra hívja az olvasót, amely során választ kínál a történelem két nagy rejtélyére:
- Miért nem tudott az emberiség évezredeken keresztül kitörni a szegénységből?
- Mi magyarázza, hogy egyes országok gazdagabbak más országoknál?

Az emberiség utazása tanulságos, olykor megdöbbentő módon világítja meg a történelmet alakító nagy összefüggéseket, miközben sok egyéb mellett olyan izgalmas kérdésekre is magyarázattal szolgál, mint hogy milyen szerepet játszott az ipari forradalom a gyerekvállalási kedv változásában, hogy mi köze az ekének a nemek közti egyenlőséghez, és hogy összeegyeztethető-e a folyamatos gazdasági fejlődés a környezetvédelemmel.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!