Szociológia

Ázsia és a Covid19
Nagyításhoz kattintson a képre!

Ázsia és a Covid19

Typotex Kiadó, 2022
Oldalszám: 170
Isbn: 9789634932048
3.900 Ft
2.925 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 29 pont
Mennyiség:

Raktáron
A Covid19-járvány az elmúlt évtizedek legnagyobb nemzetközi válságát hozta, az országok bezárkóztak, a gazdaság a legtöbb helyen visszaesett, a társadalmakat sokkolták a különféle karanténintézkedések, s a pandémiának még koránt sincs vége. Egyes országokban új politikai, gazdasági és társadalmi jelenségek tűntek fel, más területeken a Covid-válság csak felgyorsította az amúgy is zajló folyamatokat. Egy biztos: a Covid19-járvány után a világ nem lesz ugyanolyan, mint előtte volt.

A Covid19 súlyosan érintette a legnépesebb kontinenst, Ázsiát. A járvány innen indult, s mivel a vírussal és annak terjedésével kapcsolatban a kitörés idején még nem álltak rendelkezésre nemzetközi tapasztalatok, a járványkezelési és egészségügyi megoldásokat itt kellett először kidolgozni. Ázsia maga is rendkívül sokszínű kontinens, így az itt adott válaszok különbözőek voltak. Az eredmények között is jelentős eltérések mutatkoztak, de a járvány mindenütt maradandó következményekkel járt.

Kötetünk arra vállalkozik, hogy bemutassa, az egyes fontosabb kelet-, dél- és délkelet- ázsiai országok milyen egészségügyi, politikai és gazdasági válaszokat adtak a vírus okozta nehézségekre a járvány első szakaszában, milyen hatást gyakorolt az adott államokra a pandémia, s mindez milyen tanulságokkal szolgálhat a jövőbeli válságok kezelése szempontjából.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!