Szociológia

Tűsarok és kamatláb
Nagyításhoz kattintson a képre!

Tűsarok és kamatláb

Typotex Kiadó, 2013
Oldalszám: 240
Isbn: 9789632797953
Eredeti ár: 2.800 Ft
Webshop ár: 1.400 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 14 pont
Mennyiség:

Raktáron

„Mennyire van hozzászokva a versengéshez és a fizikai munkához?” – kérdezte. „Versenyfutó vagyok” – válaszoltam. A nő csücsörített vékony ajkaival. A munka az enyém volt.

 

Mirja Tervo több mint egy éven át dolgozott egy New York-i luxus cipőszalonban, ahol a legolcsóbb magas sarkú 500 dollárba kerül. Személyes hangú könyvében fellebbenti a fátylat a luxus cipőüzlet kulisszatitkairól és a cipőeladók mindennapjairól, amelyhez a kifinomult parfümillat éppúgy hozzátartozik, mint a lábszag, az izzadságtól nedves harisnya és a fölösleges lábujjak.

 

 

Tervo a cipőszalon életét a már mindent látott cipőeladó cinizmusával, egyben az etnográfus nyílt érdeklődésével vizsgálja. Mi is a magas sarkú cipő? Vajon közlekedési eszköz, státuszszimbólum vagy a szexuális vonzerő mérőműszere? Mit mesélnek a meggörbült lábujjak tulajdonosukról és a cipődivat változásairól?

 

 

Az 1971-ben született Mirja Tervo végzettségét tekintve etnográfus, és az utóbbi hat évben az Egyesült Államokban élt. Tervo meg van győződve róla, hogy ő az egyetlen nő, aki az alaszkai tundrákon úgy ment át autójával, hogy Manolo Blahnik és Christian Louboutin tervezte cipők voltak vele.

 

 

 

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!