Pszichológia

21 magyar, aki forradalmasította a pszichológiát
Nagyításhoz kattintson a képre!

21 magyar, aki forradalmasította a pszichológiát

HVG Könyvek, 2024
Oldalszám: 216
Isbn: 9789635655427
Eredeti ár: 6.990 Ft
Webshop ár: 5.590 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 55 pont
Mennyiség:

Raktáron
Hogyan vitték közelebb a pszichológiához Csíkszentmihályi Mihályt a repülő csészealjak?

Milyen módon tesztelte az anyai viselkedést Ranschburg Jenő?

Miért szállított Békésy György az aktatáskájában emberfejeket?

Miről beszélgetett az analízis során Franz Alexander Al Caponéval?Napjainkban minden pszichológia iránt érdeklődő találkozik a transzgenerációs elméletekkel, de csak kevesen tudják, hogy ez a téma már egy évszázaddal ezelőtt élénken foglalkoztatta a magyar kutatókat. Az is alapvetés, hogy drámai hatásokkal jár, ha a kisgyermeket elválasztják az édesanyjától, de alig ismert annak története, miként fedezte ezt fel egy magyar pszichológus.

Ez a kötet segít, hogy arcokhoz, nevekhez és élettörténetekhez tudjunk kötni ismert fogalmakat és meghatározó elméleteket - az őstöréstől a Szondi-teszten át a flow-élményig. A kötet lapjain megelevenednek ikonikus helyszínek, műhelyek és módszerek, mint például a lipótmezei Sárga Ház, a pszichoanalízis Budapesti Iskolája vagy a Mérei-féle csoportozás.

A huszonegy tudós, gyakorló pszichológus és pszichiáter között találunk fontos tudományszervezőket, kísérletező tudósokat, iskolateremtőket, szakterületek megalapítóit, jelentős elméletalkotókat és nagy hatású tudomány-népszerűsítőket is.

Az egyes fejezetek szerzői olyan szakemberek, akik - családtagként, munkatársként vagy barátként - közelről ismerték a "főszereplőt", vagy régóta foglalkoznak az illető munkásságával, így pályafutásuk legfontosabb állomásain túl a pszichológia nagyjainak magánéletébe is bepillanthatunk, és emberi oldalukról is megismerhetjük őket.A kötet szerzői:

Bányai-Nagy Henriett, Bárdos Katalin, Borgos Anna, Csabai Márta, Danics Zoltán, Kéri Ibolya, Klinovszky Andrea, Kovács Petra, Kovai Melinda, Kőváry Zoltán, N. Kollár Katalin, Narancsik Gabriella, Nyerges Katalin, Palatinus Zsolt, Papp-Zipernovszky Orsolya, Péley Bernadette, Soponyai-Nagy Krisztina, Szokolszky Ágnes, Takács Mónika, Verebélyi Kincső

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!