Pszichológia

Mindenki másképp egyforma - A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája - Új fejezettel bővült kiadás
Nagyításhoz kattintson a képre!

Mindenki másképp egyforma - A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája - Új fejezettel bővült kiadás

Tericum Kiadó, 2023
Oldalszám: 400
Isbn: 9789634381297
4.570 Ft
3.655 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 36 pont
Mennyiség:

Raktáron
A világ bonyolult. Mi, emberek pedig sokfélék vagyunk, ugyanakkor elképesztően egyformák is. Vajon mi következik ebből a látszólagos ellentétből? Az, hogy mindenki másképp egyforma.
Az ember szüntelenül igyekszik olyan döntéseket hozni, amelyekkel a legoptimálisabb eredményt érheti el. A döntések különböző helyzetekben várnak rá, és ezekben a helyzetekben az ember mindig másképp viselkedik - vagyis kevert stratégiákat alkalmaz.
Mindnyájan kevert stratégiákkal játszunk - ennyiben egyformák vagyunk. Ám a stratégiákat mindenki teljesen egyénien keveri - ebből fakad személyiségünk sokfélesége.
Ez a könyv a racionális gondolkodásról szól, jóllehet ilyesmi talán nem is létezik, hiszen az emberi gondolkodás alapvetően nem racionális.
A szerző a szellemi kalandra vágyó olvasók igényeit célozta meg. A könyvet idáig öt nyelvre fordították le: megjelent Németországban - ahol "Az év legszórakoztatóbb tudományos könyve"-díjat kapta -, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban.

A kötet új, bevezető fejezettel bővült.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!