Közgazdaságtan

Tényleg nincs ingyenebéd? - Feminista közgazdaságtan, ahogyan eddig sosem merted elképzelni
Nagyításhoz kattintson a képre!

Tényleg nincs ingyenebéd? - Feminista közgazdaságtan, ahogyan eddig sosem merted elképzelni

Libri Könyvkiadó, 2022
Oldalszám: 224
Isbn: 9789634338772
Eredeti ár: 4.199 Ft
Webshop ár: 3.355 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 33 pont
Mennyiség:

Raktáron

"Rendkívül okos, ugyanakkor humoros és olvasmányos könyv a közgazdaságtanról, a pénzről és a nőkről." Margaret Atwood

Valamikor régen, amikor a klasszikus közgazdaságtan épphogy csak szárba szökkent, a gondolkodók úgy vélték, az ember alapvetően önző lény: amit tesz, a saját boldogulásáért teszi. Azért járunk dolgozni és azért adjuk kölcsön a fűnyírónkat a szomszédunknak, mert az valamiféleképpen az érdekeinket szolgálja. De valóban így működünk?

Aligha. Azonban az évszázados gyakorlat azt verte mindannyiunk fejébe, hogy minden más tényezőt - a gondoskodást, az önzetlenséget, a szeretetet - hagyjunk figyelmen kívül. Ennek a gondolkodásmódnak pedig a nők a legnagyobb vesztesei. A nők, akik a legtöbb gondoskodó munkát végzik, ápolják a betegeket és az időseket, ellátják a háztartások körüli teendőket és felnevelik a gyerekeket.

Katrine Marçal szerint itt az idő, hogy változtassunk ezen. Nem mindennapi könyvében átfogó képet nyújt a közgazdaságtan történetéről, leleplezi az azt övező mítoszokat, és megmutatja, hogyan fektethetnénk le egy emberibb, igazságosabb társadalmi rendszer alapjait...

Mindennek a kulcsa pedig az, hogy ezúttal nem feledkezünk meg a nőkről.

Katrine Marçal (1983) író, publicista, a svéd Dagens Nyheter napilap munkatársa. Gazdasági újságíróként a világ számos vezető szakemberével készített interjút, egyes videói a YouTube-on milliós nézettséget értek el. A legrangosabb felsőoktatási intézményekben tartott előadásokat az innovációk területén érvényesülő női szempontokról, illetve a nők szerepéről napjaink gazdaságában. Marçal első könyve, a Tényleg nincs ingyenebéd? eddig több mint húsz nyelven jelent meg, és 2015-ben felkerült a The Guardian listájára az év legfontosabb könyvei közé. A szerző Angliában él férjével és három gyerekével.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!