Társadalomtudomány

Szólásszabadság - A globálisan összekapcsolt világ tíz alapelve
Nagyításhoz kattintson a képre!

Szólásszabadság - A globálisan összekapcsolt világ tíz alapelve

Európa Kiadó, 2022
Oldalszám: 852
Isbn: 9789635045051
6.999 Ft
5.595 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 55 pont
Mennyiség:

Raktáron
Soha nem volt ekkora szólásszabadság a világon, mint amit manapság megélünk. Köszönhetően az internetnek és a közösségi hálónak. Ennek az ellenkezője is igaz: soha nem volt ekkora hatása egy-egy közösségre az elhallgattatásnak, a hálóról való letiltásnak, azaz a szólásszabadság korlátozásának. Az is új jelenség, ahogy egy szöveg kinövi a saját kereteit, ahogy a kézzel fogható könyv mellett megjelenik a digitális, amely meghaladja a hagyományos könyv fogalmát. Végtelen számú széljegyzetet és utalást csatolhatunk állításainkhoz, mint ahogy a tudásunk forrásának sem szabhat határt ma már semmi.
Az Oxford Egyetem tudományos projektjeként a könyvvel egy időben megszületett a tizenhárom nyelven olvasható, folyamatosan bővülő freespeechdebate.com oldal, ahol a felvetődött vitás kérdéseket tovább rendezi Ash. Kiinduló tétele ugyanis így szólt: a poszt-Gutenberg világot nem lehet gutenbergi formában leírni.
Hatmillió évre lenne szükségünk, ha meg akarnánk nézni az egy hónap alatt a netre felrakott összes videót. S akkor még nem beszéltünk a szöveges tartalmakról. Vajon hol húzhatjuk meg a szólásszabadság határát? Vitára fel!

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!