Társadalomtudomány

Mesterség és intelligencia - Vegyük kezünkbe sorsunkat az MI korában
Nagyításhoz kattintson a képre!

Mesterség és intelligencia - Vegyük kezünkbe sorsunkat az MI korában

Libri Könyvkiadó, 2021
Oldalszám: 240
Isbn: 9789634338291
3.999 Ft
3.195 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron
„A szerzők vállaltan közérthető, gondolat ébresztő könyvet akartak írni valamiről, ami már a világ része, és ha nem értjük meg, hogy most mire képes a technika, és mire nem, esélyünk sincs felfogni, hogy mit lehet még vele elérni.”
Qubit.hu

A mesterséges intelligencia a jelen: egy MI uralta korszak küszöŹbén állunk. Már most többet jelent egy éppen aktuális trendnél, a közeli jövőben pedig könnyen a politikai, gazdasági és pénzŹügyi hatalomtechnika elengedhetetlen eszköze lehet. Az MI minŹdennapjaink és privát életünk szerves részévé válik, miközben észrevétlenül újraírja a munka fogalmát, birtokba veszi otthonaŹinkat és jelentősen befolyásolja emberi kapcsolatainkat, valamint az ismeretszerzés eszközeit egyaránt. Mindezek tudatában nem vesztegethetjük tovább az időt, új alapokra kell helyeznünk gon-dolkodásunk, civilizációnk és kultúránk tartópilléreit – felkészítve ezzel magunkat egy idáig példátlan horderejű paradigmaváltásra.
Határozott és felelős fellépés szükséges az MI-ben rejlő potenciál és fenyegetés kezeléséhez. A mesterséges intelligencia körüli felhajŹtás és dezinformáció alaposan megnehezítik a tájékozódást, ami pedig tovább mélyíti a társadalmi egyenlőtlenségeket és polarizálja a közvéleményt. Az MI fejlődésének iránya és a jövő azonban még mindig tőlünk, emberektől függ: a tudomány és a techvilág szeŹreplői, valamint a politikai döntéshozók mellett az egyén felelős elhatározásain múlik minden. Tilesch György és Omar Hatamleh könyvükben az MI innovatív értelmezését, valamint a jelen és a közeljövő legégetőbb problémáinak tematizálását tűzik ki célul, amely problémákra megoldási javaslatokkal is szolgálnak.


DR. OMAR HATAMLEH a NASA mérŹnöki innovációért felelős részlegének, illetve az International Space University űrkutatási programjának egykori vezetője. Ezt megelőŹzően évekig az Ames Kutatóközpont egyik vezető kutatója. 23 éve a legkülönbözőbb felŹadatkörökben megkerülhetetlen az amerikai űrkutatás berkein belül. Kutatói ténykedéŹsét, valamint a NASA-nál végzett innovációs munkáját több díjjal is elismerték.

DR. TILESCH GYÖRGY a PHI Institute for Augmented Intelligence alapító elnöke. Szakterülete a mesterséges intelligencia által jelentett stratégiai, etikai, társadalmi, munŹkaerőpiaci, irányelv-alkotási és kormányzati kihívások. Vállalatvezetőként, globális innoŹvációs és MI-szakértőként a Szilícium-völgyŹben él. Számos szektorban dolgozott már a világ vezetőivel a világ minden kontinensén (Microsoft, EU, Fehér Ház, Világgazdasági Fórum, Ipsos, Club de Madrid, nemzeti korŹmányok). Tanácsadói és közvetítői munkát végez a transzatlanti MI szövetségesi partŹnerség keretében. A Harvard Innovációs Labor Experfy MI-tehetségmenedzsment platformjának tanácsadó testületi tagja, a Neumann Társaság MI Nagykövete.”

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!