olvsokboltja
a te könyvesboltod
Jelenleg üres
olvsokboltja
a te könyvesboltod
Jelenleg üres

Mérnöki tudomány

A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája
Nagyításhoz kattintson a képre!

A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája

Athenaeum Kiadó, 2005
Oldalszám: 256
Isbn: 9789639471887
7.490 Ft
6.365 Ft
15%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 63 pont
Mennyiség:

Raktáron
Tűz és tűzoltás - a világ tűzoltóautóinak illusztrált enciklopédiája, több mint 700 kép a régi korok és napjaink tűzoltó-felszereseiről. Talán a tűzoltóautók a leglátványosabb és legbonyolultabb járművek. Feltűnő fényes színük, villogó különleges fényjelzésük, vijjogó szirénájuk számtalan szerelvényük mindig magukra vonják a figyelmet. Könyvünkben enciklopédiaszerűen ismertetjük a világ vezető tűzoltóautó-típusait és -gyártóit, áttekintjük a tűzoltás történetét a római kortól napjainkig.
Első rész: A tűzoltóautók és a tűzoltás világa Bemutatja a tűzoltás történetét valamint a tűzoltójárművek fejlődését, amelyeket először azért készítettek, hogy kézi erővel húzva vagy tolva eljuttassák a vizet a tűz színhelyére. A lóvontatás, a gőzzel, majd elektromossággal hajtott járművek, végül a robbanómotorok korszaka mindig új szakaszt jelentett a tűzoltójárművek konstrukciójában és meghajtásában. A 20. század társadalmi változásai, a háztartásokban használt egyre bonyolultabb technika, az iparban a korábbinál veszélyesebb vegyi anyagok alkalmazása következtében meg növekedtek a tűzvédelmi feladatok, amelyek ma már a veszélyelhárítás és mentés sokkal szélesebb tartományára terjednek ki.
Második rész: Tűzoltóautó-gyártók A-tól Z-ig Lexikonszerűen felsorolja a világ 165 működő, illetve már megszűnt nagyobb gyárát, amelyek karosszériák, alvázak és különleges felszerelések előállításával foglalkoznak, illetve foglalkoztak. A könyv számos korai úttörő tűzoltó-berendezést ismertet, és vázolja helyüket a tűzoltás történetében. Megtalálható a könyvben az egyes gyárak története, újdonságaik és különleges felszereléseik, valamint a történelmi jellegűnek számító, illetve kortárs tűzoltójárművek egyedülálló fényképtára. A gépkocsik műszaki adatai kiterjednek a konstrukció kulcsfontosságú elemeire, teljesítőképességükre és újító jellegű megoldásaikra.
A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája a tűzoltást bemutató fényképeivel, a korábbi és modern tűzoltóautók lenyűgöző katalógusával a tűzoltóautók kedvelőinek kézikönyve lesz, de a technikatörténet iránt érdeklődők is alapkönyvként használhatják.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!