Informatika

Kriptográfia és alkalmazásai
Nagyításhoz kattintson a képre!

Kriptográfia és alkalmazásai

Typotex Kiadó, 2012
Oldalszám: 445
Isbn: 9789632796963
4.600 Ft
3.450 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 34 pont
Mennyiség:

Raktáron

Napjainkra az információs technológiák mélyen behatoltak a gazdaságba és a társadalomba. Az információ elektronikus tárolásával, továbbításával és feldolgozásával kapcsolatos feladatok a mindennapi életet is átszövik. Az információs technológiák biztonságossága az alkalmazhatóság alapvető kritériumává vált. Az információ biztonságát algoritmikus, fizikai, illetve rendszabályi technikák kombinálásával érhetjük el. A kriptográfia az algoritmikus biztonsági módszerek tudománya.



A tankönyv célja a kriptográfia legfontosabb módszereinek elméleti megalapozása és azok tipikus alkalmazásainak bemutatása. A tananyag gerincét a kriptográfiai építőelemek (primitívek és alapprotokollok) elméleti kifejtése képezi. Az elmélet megértését nagyszámú példa, valamint a tankönyv végén található feladatok és megoldások is segítik. Az elméletet néhány kriptográfiai alkalmazás is demonstrálja az internet, a vezeték nélküli (mobil) hálózatok valamint az elektronikus kereskedelem világából.



Buttyán Levente és Vajda István több mint 10 éves oktatói és kutatói tapasztalattal rendelkeznek a kriptográfia területén. E tankönyv anyagát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen oktatják műszaki informatikusoknak.


Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!