Műszaki tudomány

Fenntartható energia
Nagyításhoz kattintson a képre!

Fenntartható energia

Typotex Kiadó, 2011
Oldalszám: 416
Isbn: 9789632795751
6.900 Ft
5.175 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 51 pont
Mennyiség:

Raktáron

Ez a könyv nem riogat világvége-szcenáriókkal és nem lobbizik egyik energiaágazatnak sem. Ami egy könyv megírásával megtehető a fenntartható energiáért, azt a szerző megteszi. Jó fizikus módjára egy új mértékegységet vezet be, amely alkalmas arra, hogy összemérhetővé váljon mindenfajta energiatermelés és -fogyasztás. Ez a mérték az egy főre és egy napra eső energiafelhasználás, illetve -termelés. Bármely ország statisztikai adatai alapján az értékek eszerint már kiszámolhatók és összehasonlíthatók. Így lépésenként méri össze a fogyasztói társadalom emberének napi energiaszükségleteit és a különböző energiatermelési formák napi termelésének lehetőségeit, korlátait.


Nemcsak okos, de szellemes is, gyakorlatias is. Hála tiszta gondolatmenetének, könnyedén leszámol az olyan téveszmékkel, hogy például „ha kihúzod a telefontöltőt, máris tettél a környezetért” – ez ugyanis túl kevés, még ha mindenki követi is a tanácsot. A mennyiségek arányait remek grafikonokkal szemlélteti. Mértéket és módszert ad. Az a bizonyos „bármely ország” esetében természetesen Nagy-Britannia. Úgyhogy megmarad az izgató kérdés számunkra: hogyan alakulnának a számok és grafikonok Magyarországra vonatkozóan? A mi statisztikai adatainkkal, mellébeszélés nélkül.


David JC MacKay a Cambridge-i Egyetem fizikaprofesszora, akit – nem meglepő módon – a könyv első megjelenését követően az angol energiaügyi minisztérium tudományos főtanácsadójának kértek fel.


BILL GATES ÖT KEDVENC KÖNYVÉNEK EGYIKE!


"Végre egy olyan könyvet vehetünk kézbe, amelyik rendkívül olvasmányos és élvezetes
stílusban tárja fel a valós tényeket a fenntartható energiaforrásokkal kapcsolatban."
Robert Sansom az EDF Energy stratégiai és fenntartható fejlődési igazgatója


Csatlakozzon Ön is a Mellébeszélés nélkül Facebook oldalához!Kiadja a Vertis Zrt. és a Typotex Kiadó Kft. 


  


A kötet kiadásához köszönjük az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport támogatását.
 


 


 


 


 


 Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!