Szépirodalom

Körvonal - Körvonal trilógia 1.
Nagyításhoz kattintson a képre!

Körvonal - Körvonal trilógia 1.

Park Könyvkiadó, 2021
Oldalszám: 251
Isbn: 9789633556405
3.500 Ft
2.800 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 28 pont
Mennyiség:

Raktáron
„Közel kell maradni a dolgok kontúrjához, közel hozzájuk, de kívül rajtuk, ahogy egy fecske követi a táj vonalait, kirajzolja őket, de nem száll le soha.”


A Körvonal regény tíz beszélgetésben. Egy frissen elvált írónő Athénba repül, ahol egy kreatívírás-kurzuson tanít. Kollégákkal, régi ismerősökkel, idegenekkel találkozik: csak egy-egy villanásra jelennek meg egymás életében, beszélgetéseik egyszerre esetlegesek és sorsfordítók. Talán épp a köztük lévő távolság, a folytatás lehetetlensége miatt engedik meg maguknak, hogy őszintén, madártávlatból vessenek számot az életükkel az abszurd apróságoktól a nagy válságokig. Ezek a keresetlen, útkereső beszélgetések rajzolják ki Cusk érzékeny elbeszélőjének alakját, aki jelenlétével figyelni, látni tanít.

A Körvonal egy rövid, mégis eposzi ciklus első darabja: egy mesteri trilógiáé, amelyet korunk egyik legjelentősebb teljesítményeként őriz majd meg az emlékezet.


„Ültem a párnázott padon, megint a háta volt előttem a széljárta fedélzeten, és a furcsa váltásokra gondoltam bűvölet és kiábrándulás közt, amelyek úgy járják át az emberi viszonyokat, mint az égen átúszó felhők, néha szürkék és baljóslatúak, néha pusztán távoli, rejtélyes alakzatok, amelyek egy időre kitakarják a napot, hogy aztán éppolyan hanyagul feltárják megint.”


A második kötet, a Tranzit, 2021 őszén, a harmadik, Babérok, 2022 tavaszán jelenik meg.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!