olvsokboltja
a te könyvesboltod
Jelenleg üres
olvsokboltja
a te könyvesboltod
Jelenleg üres

Napló, memoár, életrajz, tényirodalom

Az udvarhölgy - Egy nem mindennapi élet a korona árnyékában
Nagyításhoz kattintson a képre!

Az udvarhölgy - Egy nem mindennapi élet a korona árnyékában

Akkord Kiadó, 2020
Oldalszám: 328
Isbn: 9789634069461
3.990 Ft
3.190 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron
Margit hercegnő udvarhölgyének nem mindennapi életébe nyerhetu¨nk bepillantást, aki nyoszolyólány volt a királynő koronázási szertartásán. Anne Glenconner könyve felfedi a The Crown című Netflix-sorozat hátterét, valamint beszél a saját élete fordulatos eseményeiről és tragédiáiról, amelyekben mindvégig bátran helyt állt, és a generációjára jellemző kitartással vészelte át a nehézségeket.

Anne Glenconner gyerekkora óta közel áll a királyi családhoz. Leicester ötödik grófjának elsőszu¨lött gyermeke volt, de „nagy csalódás”-t okozott a családnak, mert lányként nem lehetett örökös. Holkham Hallban, Anglia egyik legnagyobb birtokának kastélyában nőtt fel, ami Sandringhammel határos, így sokszor játszottak egyu¨tt Erzsébet és Margit hercegnővel.
Udvarhölgyként és a koronázási szertartás egyik nyoszolyólányaként, Lady Glenconner a királyi ház történetének hiteles szemtanúja, ugyanakkor a túlélője és képviselője egy olyan generációnak, amelyben az arisztokrata nők örökség nélku¨l maradnak, mégis komoly társadalmi elvárások nehezednek rájuk.

Anne Glenconner a karizmatikus, de rendkívu¨l csapodár Colin Tennant, Lord Glenconner, felesége lett. Colin Tennant megvásárolta Mustique szigetét, és Anne Glenconnerrel egyu¨tt egy paradicsomot hozott létre gazdagok és hírességek számára. Egyik első vendégu¨k volt Mick Jagger és David Bowie, de a szigetet Margit hercegnő is megszerette, és a kedvenc nyaralóhelye lett.

Anne Glenconner u¨dítő szellemességgel, őszinteséggel és bátorsággal számol be az aranykalitkában töltött élete eseményeiről, az életre szóló barátságáról Margit hercegnővel, és arról, hogy az utóbbi években végre ő is élvezheti a jól megérdemelt szabadságot, ami mindenkit megillet.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!