Középiskolásoknak

Számokról és alakzatokról
Nagyításhoz kattintson a képre!

Számokról és alakzatokról

Typotex Kiadó, 2009
Oldalszám: 321
Isbn: 9789632790299
2.900 Ft
2.175 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 21 pont
Mennyiség:

Raktáron

Beszélgetés Győry Kálmánnal
Magyar Tudomány 2002/8.


Volt kivel megbeszélned az ötleteidet, a megoldásokat?
- Nem. Eszembe sem jutott, hogy ilyen kérdésekkel a tanáraimhoz forduljak. Tudtam, hogy a feladatokkal nekem kell megbirkóznom, s mivel ezek nagyon érdekeltek, sok örömöm telt a megoldások keresésében. Később, amikor már elkapott a gépszíj, bizony más órákon is a matematika járt a fejemben, a pad alatt feladatokat oldottam. Eredményeimet látva a többi tanár beletörődött ebbe, hiszen amit kellett, azt a többi tárgyból is megtanultam. Végig kitűnő voltam, csak hát a matematika érdekelt a legjobban. Ha nem boldogultam egy-egy nehezebb feladattal, akkor hozzáolvastam a szakköri füzetekből, korábbi KöMaL számokból, a Matematikai Versenytételek köteteiből. Nagyon szerettem például Rademacher-Toeplitz Számokról és alakzatokról című könyvét. Keresztapám Pesten élt, ő küldte meg nekem Császár Ákosné műegyetemi Analízis jegyzetét. De ez már kicsit később történt.


http://www.matud.iif.hu/02aug/staar.html


Miért lettem matematikus - Visszaemlékezések
Herczeg János

Élet és Tudomány - 2003. november 28.


Sokan említenek egy kis könyvet: Rademacher-Toeplitz: Számokról és alakzatokról. Ez a rácsodálkozás élményét adta meg azoknak, akiket a számolások száraz kenyerével tömtek a matekórákon. Vajon miért nem lehet ezt a kis füzetet megkapni ma is? Kellene egy ajánlott olvasmányok listája, és az ilyen alapkönyveket állandóan a piacon kellene tartani.


http://www.typotex.hu/index.php?page=recenziok&book_id=228



Péter Rózsa: Játék a végtelennel
Az eredeti kiadás fülszövegéből


Forrásokra nem hivatkozom. Sokat tanultam másoktól, de ezt ma már nem tudom elemeire bontani. Írás közben nem volt előttem könyv. Itt-ott kényszerítő erővel ötlött fel bennem valami hasonlat, aminek az eredetére is emlékeztem, pl. a remek Rademacher-Toeplitz könyvre, vagy Beke kitűnő bevezetőjére az analízisbe; ha egyszer kialakult valaminek "a" módja, nem írhattam mást, csak azért, hogy eredetibb legyek.


http://www.internetantikvarium.hu/ant/book.php?ID=76102&gb_w=f


 

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!