olvsokboltja
a te könyvesboltod
Jelenleg üres
olvsokboltja
a te könyvesboltod
Jelenleg üres

Népszerűsítő fizika

Az atomoktól a sajttortáig
Nagyításhoz kattintson a képre!

Az atomoktól a sajttortáig

Typotex Kiadó, 2012
Oldalszám: 128
Isbn: 9789632793214
1.950 Ft
1.462 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 14 pont
Mennyiség:

Raktáron

Kürti Miklós ismert és különösen kedvelt fizikus volt nem csak Magyarországon, hanem a nagyvilágban is. Budapesten született, a Trefort utcai Mintagimnáziumba, a párizsi, majd a berlini egyetemre járt, végül az Oxfordi Egyetemen lett professzor. A hőmérsékletnek az anyag szerkezetére gyakorolt hatását kutatta. Ez terelte érdeklődését a konyhaművészet felé is. Fizikus a konyhában című előadásai jó humora és az ízletes kóstolók miatt váltak népszerűvé az Angol Fizikai Társulatban, a Magyar Fizikai Társulatban és a budapesti iskolákban is.



Az ő tanítványa, majd munkatársa volt e téren Hervé This párizsi professzor, aki tovább kutatta a szakácsművészet fizikai és kémiai alapjait, és aki Molekuláris gasztronómia címmel tudományos konferenciasorozatot szervez. Ő írta ezt a könyvet, amiben kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. Mikor Miklós bácsi magyarázó szavait olvassuk, joggal érezzük: Kürti Miklós professzor úr tanít a fizikai-kémiai megértés örömére és hasznára. A könyvet szívesen olvassák konyhafőnökök, vegyészek, fizikusok, tanárok és diákok is világszerte. Hiszen megismerkedhetünk belőle a franciás ízek elkészítésének művészetével is Marx György ajánlójából.


Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!