Pszichológia

Egy tétel születése
Nagyításhoz kattintson a képre!

Egy tétel születése

Typotex Kiadó, 2018
Oldalszám: 300
Isbn: 9789632799766
3.600 Ft
2.700 Ft
25%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 27 pont
Mennyiség:

Raktáron
A könyv sajátos önéletrajzi regény, egy sikeres matematikus fontos életszakaszának dokumentuma. A szerző tanulságos önelemzést, afféle számvetést készített: miképpen sikerült eljutnia egy olyan tétel felfedezéséig, amelyért aztán a matematikusok közössége a tudományterület egyik legtekintélyesebb díjával, a Fields-éremmel tüntette ki.
Felfedhető-e a siker titka, vannak-e olyan, az életvitelben, a munkamódszerben, a kollegiális és családi kapcsolatokban fellelhető elemek, amelyek hozzájárulnak a kutató eredményességéhez? Pontos megfejtést nem kapunk, az olvasóban mégis egy színes, részleteiben és összefüggéseiben is sokrétű kép rajzolódik ki a kutatói lét valóságáról. Részeseivé válunk egy nagyszerű matematikus mindennapjainak. Naplórészletek, e-mailek, beszélgetések kerültek a könyvbe - egy élet lenyomatai.
Elsősorban nem a szóban forgó, rendkívül bonyolult matematikai és fizikai fogalmakat kell megértenünk, hanem a megismerő ember gondolkodásmódját. Átélhetjük a kereső elme izgalmát egy jelenség szép és kézenfekvő értelmezésének folyamatában, láthatjuk, hogy az újból és újból nekilendülő erőfeszítések során miféle hullámvasúton hánykolódik az emberi lélek.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!