Szépirodalom

Még
Nagyításhoz kattintson a képre!

Még

Joshua Könyvek, 2017
Oldalszám: 432
Isbn: 9786155730009
3.990 Ft
3.190 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 31 pont
Mennyiség:

Raktáron
Hakan Günday Törökország fiatal írógenerációjának egyik legjelentősebb képviselője. 1976-ban született Rodoszon, egyetemi tanulmányait Brüsszelben és Ankarában végezte. Első regénye 2000-ben látott napvilágot. Isztambulban él.

A könyvet Törökországban megjelenésének évében, 2013-ban az év regényének választották, 2015-ben pedig elnyerte az egyik legrangosabb francia irodalmi díjat, a Médicis étranger-t. Számos nyelvre lefordították.


A Még megrázó és felkavaró történet menekültekről, migránsokról és egy embercsempész fiáról – kerülve minden finomkodást, szörnyű képekkel és zsigerekbe hatoló részletekkel illusztrálja sorsukat a regény.
Megrázó és felkavaró történet menekültekről, akik mindenüket hátrahagyva, sokszor egyetlen szatyorral nekiindulva, a puszta életben maradásért kénytelenek elhagyni háború sújtotta hazájukat, illetve migránsokról, akik egy jobb élet reményében vagy saját bűneik elől menekülve indulnak útnak. Nyugat-Európába tartanak, és szenvedésekkel teli útjuk során megtapasztalják az embercsempészek gátlástalanságát, kegyetlenségét.
Megrázó és felkavaró történet egy embercsempész fiáról. Gazâ már kilencévesen apja mellett dolgozik, őrzi és ellátja a szállítandó csoportokat, s közben édesanyja rejtélyes eltűnésének titkát is próbálja megfejteni. Hamar átéli az erőszak különböző formáit, később pedig ő maga teremt borzalmas helyzeteket – ha már ő megjárja a poklot, mindenki mást is bevezet oda… Sötét mese egy ígéretes, tehetséges fiú valóságos szörnyeteggé válásáról és arról, hogyan talál vissza önmagához.

A regényből készült filmet a 2017-es a Karlovy Vary-i filmfesztiválon mutatták be.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!